Windwardside

Windwardside is na de hoofdstad The Bottom, het tweede dorp van Saba. Het uiterst pittoreske plaatsje ligt ongeveer 400 meter boven de zeespiegel. Het Engelse woord windwardside betekent ‘loefzijde’, een term uit de zeilvaart. Windwardside ligt namelijk aan de loefzijde van de Mount Sceneny, de hoogste berg van Saba. Iedereen die de Mount Sceneny wil beklimmen start overigens vanuit Windwardside.

Mount Sceneny Trail

MT Scenery startpuntDe wandelroute naar de top van de Mount Scenery.

Vanaf Windwardside loopt een soort trap/pad naar het dak van Saba. Maar liefst 1064 treden telt het pad naar de top van Mount Sceneny. In Windwardside zitten ook een paar supermarkten, het toeristische bureau van Saba en het postkantoor.

Onderwaterwereld op Saba!De VVV van Saba

Ontspanning

Windwardside is van de vier Sabaanse dorpen het dorp waar het meeste te doen is. In windwardside zijn de meeste restaurantjes en cafeetjes van het eiland.

Bezienswaardigheden

Windwardside kent drie bezoekerswaardige kerken.

TIP: Vakantie naar Sint Maarten

Sint Maarten ligt vlakbij Saba maar is wel een compleet ander eiland. Sint Maarten heeft hagelwitte zandstranden en je kunt er goed uitgaan en taxfree shoppen. Het is daarom zeker een aanrader om naast Saba ook een bezoekje te brengen aan Sint Maarten. Wil je meer info over Sint Maarten? Bezoek dan onze website Beautiful Sint Maarten met veel tips maar je treft er tevens een overzicht met de beste hotels en appartementen!