Praktische info


Hoe groot is Saba?

Het Caribische eiland is qua omvang de helft van het Waddeneiland Schiermonnikoog en ligt in het noorden van de Caribische archipel. De afstand van Nederland naar Saba is bijna 7000 kilometer.

Hoeveel inwoners heeft Saba?

De bevolking op Saba bestaat uit meer dan vijftien verschillende nationaliteiten. Deze gemengde samenleving is een goede voedingsbodem gebleken voor tal van fraaie culturele- en kunstuitingen. De 2.155 inwoners (september 2022) van het Bovenwindse Eiland leven op een prachtig en rustig eiland.

Is er een directe vlucht naar Saba?

Het is niet mogelijk om direct naar Saba te vliegen. Je vliegt vanuit Nederland eerst naar Sint Maarten. Op Sint Maarten stap je over op een kleiner toestel en dan is het nog maar een heel klein stukje vliegen. Vanaf Nederland is het ongeveer 8,5 uur vliegen naar Sint Maarten.


Wanneer is de beste tijd om op vakantie te gaan naar Saba?

De beste maanden om naar Saba op vakantie te gaan zijn: januari, februari, maart en april. In deze maanden valt de minste regen en orkanen zullen er dan ook niet zijn.

Kun je het water uit de kraan drinken op Saba?

Op Saba kun je beter geen leidingwater drinken. Het is niet echt drinkbaar.

Welke taal spreekt men op Saba?

Op Saba wordt vooral Engels gesproken. Het Nederlands is de officiële taal.


Wat is het tijdsverschil met Saba?

Op Saba is het 6 uur vroeger dan in Nederland uitgaande van de Nederlandse zomertijd. In de winter is het er 5 uur vroeger. Op Saba is er geen verschil tussen zomer- en wintertijd.

Hoe betaal je op Saba?

Op Saba betaal je met de Amerikaanse dollar.

Wordt er op Saba rechts gereden?

Op Saba wordt er rechts gereden. Op Saba is maar één weg namelijk The Road. Je zult dus niet snel verdwalen.

Wat is het weer & klimaat op Saba?

Het heerlijke tropisch moesson klimaat op Saba wordt gevormd door een perfecte mix van bijna dagelijkse zon en een aangename verkoelende noordoost passaatwind. De gemiddelde temperatuur is er ongeveer 30 graden Celsius. Kom je wat hoger op het eiland dan zakt de temperatuur wel wat maar koud wordt het er natuurlijk nooit. 's Avonds kan het wel wat afkoelen. De meeste regen valt in de maanden augustus, september, oktober en november.

Komen er op Saba orkanen voor?

Op Saba kunnen helaas orkanen voorkomen. In 2017 werd het tropische eiland getroffen door orkaan Irma. Gelukkig was de schade niet zo groot als buureiland Sint Maarten en zijn er geen slachtoffers gevallen.

Toerisme

In vergelijking met Aruba en Sint Maarten staat het toerisme op Saba pas in de kinderschoenen, maar Saba zal nooit massa’s toeristen op het eiland kunnen verwelkomen gezien het kleinschalige karakter. Het vulkanische eiland heeft echter wel de potentie om uit te groeien tot een wandeleiland van formaat voor ecotoeristen. Desalniettemin zullen de beleidsmakers op het Caribische eiland de komende periode een zorgvuldige balans moeten vinden tussen welvaart en duurzaamheid om het unieke karakter van Saba niet aan te tasten en de ongerepte natuur te behouden voor de komende generaties.

TIP: Vakantie naar Sint Maarten

Sint Maarten ligt vlakbij Saba maar is wel een compleet ander eiland. Sint Maarten heeft hagelwitte zandstranden en je kunt er goed uitgaan en taxfree shoppen. Het is daarom zeker een aanrader om naast Saba ook een bezoekje te brengen aan Sint Maarten. Wil je meer info over Sint Maarten? Bezoek dan onze website Beautiful Sint Maarten met veel tips maar je treft er tevens een overzicht met de beste hotels en appartementen!