Strand

De meeste eilanden in de Caribische archipel zijn in het bezit van tientallen zandstranden. Voor eilanden als Sint Maarten en Aruba zijn de hagelwitte stranden zelf het visitekaartje om jaarlijks miljoenen toeristen naar de eilanden te lokken.

Strandliefhebbers zijn op Saba aan het verkeerde adres. Het vulkanische eiland kent zegge en schrijven één strand bij Well’s Bay. Vroeger werd de locatie gebruikt om zeeschepen te bouwen.

Strand SabaHet enige strand op Saba ligt bij Well's Bay.

Well’s Bay

Well’s Bay ligt aan de noordoost kant van Saba en grenst dus aan de Caribische Zee. Uiteraard ligt het strand op zeeniveau dus moet er voor bezoekers op het vulkanische eiland een flinke daling ingezet worden. Dit is een spectaculaire onderneming. Zowel de berg af als naderhand de berg weer op wordt het maximale van de auto verwacht. Het hoge stijgings- en dalingspercentage van de weg doet de automoter loeien en de remmen gloeien.

Het strand van Well’s Bay is bezaaid met grote en kleine rotsbrokken en loopt soms geheel onder water. Maar soms verandert het strand van Well’s Bay wonderbaarlijk genoeg in een hagelwit zandstrand. Deze aangename metamorfose gebeurt gedurende periodes van onstuimig weer.

Snorkelen

Well’s Bay is samen met Fort Bay (haven) en Cove Bay een van de weinige plaatsen op Saba waar je kunt snorkelen, zonder eerst met een boot de zee op te hoeven.

 

TIP: Vakantie naar Sint Maarten

Sint Maarten ligt vlakbij Saba maar is wel een compleet ander eiland. Sint Maarten heeft hagelwitte zandstranden en je kunt er goed uitgaan en taxfree shoppen. Het is daarom zeker een aanrader om naast Saba ook een bezoekje te brengen aan Sint Maarten. Wil je meer info over Sint Maarten? Bezoek dan onze website Beautiful Sint Maarten met veel tips maar je treft er tevens een overzicht met de beste hotels en appartementen!