The Ladder

In de periode voordat de kunstmatige haven ‘Fort Bay’ en het vliegveld ‘Juancho E. Yrausquin Airport’ op Saba werden aangelegd, was het maar op één plaats mogelijk om Saba te betreden.

Ladder Bay

Saba is namelijk een eiland zonder stranden en natuurlijke haven, maar wel met een grillige steile kustlijn. Je kunt dus vanaf het water nergens aan wal behalve bij ‘Ladder Bay’. Bij Ladder Bay bevindt zich een heel klein strandje. Vanaf dit strand loopt een uit de rotsen gehouwen trap ‘The Ladder’ bijna kaarsrecht naar boven.

Negenhonderd treden

The Ladder is smal, telt ongeveer negenhonderd treden en loopt vanaf het strand van Ladder Bay naar The Bottom, de hoofdstad van Saba. Bovenaan The Ladder is tegen een steile rots het oude douanehuis geplakt. Eenmaal boven aangekomen heb je een fantastisch uitzicht op ‘The Diamond Rock’, een rotsformatie die een stukje voor de kust van Saba ligt.

The Diamond RockThe Diamond Rock voor de kust van Saba.

Prinses Wilhelmina

Vroeger moesten dus alle mensen en goederen via deze trap op het eiland worden gebracht. Vanaf kleine bootjes werden levensmiddelen, bouwmaterialen en huisraad naar boven worden gesjouwd door de Sabaanse mannen. Toen prinses Wilhelmina in de vorige eeuw Saba bezocht, werd ze met een comfortabele draagstoel naar boven gedragen via The Ladder.

TIP: Vakantie naar Sint Maarten

Sint Maarten ligt vlakbij Saba maar is wel een compleet ander eiland. Sint Maarten heeft hagelwitte zandstranden en je kunt er goed uitgaan en taxfree shoppen. Het is daarom zeker een aanrader om naast Saba ook een bezoekje te brengen aan Sint Maarten. Wil je meer info over Sint Maarten? Bezoek dan onze website Beautiful Sint Maarten met veel tips maar je treft er tevens een overzicht met de beste hotels en appartementen!