Windwardside

Windwardside is na de hoofdstad The Bottom, het tweede dorp van Saba. Het uiterst pittoreske plaatsje ligt ongeveer 400 meter boven de zeespiegel.

Het Engelse woord windwardside betekent ‘loefzijde’, een term uit de zeilvaart. Windwardside ligt namelijk aan de loefzijde van de Mount Sceneny, de hoogste berg van Saba. Iedereen die de Mount Sceneny wil beklimmen start overigens vanuit Windwardside.

MT Scenery startpunt

Vanaf Windwardside loopt een soort trap/pad naar het dak van Saba. Maar liefst 1064 treden telt het pad naar de top van Mount Sceneny. In Windwardside zitten ook een paar supermarkten, het toeristische bureau van Saba en het postkantoor.

Onderwaterwereld op Saba!

Ontspanning

Windwardside is van de vier Sabaanse dorpen het dorp waar het meeste te doen is. In windwardside zijn de meeste restaurantjes en cafeetjes van het eiland.

Bezienswaardigheden

Windwardside kent drie bezoekerswaardige kerken.

 

Eilandhoppen St. Maarten, Saba & St. Eustatius Fox

Eilandhoppen Sint Maarten, Saba & Sint EustatiusTijdens deze reis zie je 3 geweldige eilanden in één vakantie! Deze 11-daagse reis van Fox Vakanties beklim jij misschien wel de Mount Scenery op Saba, lig je lekker op het strand op St. Eustatius en ga je shoppen op St. Maarten! Ontdek hoe uniek de eilanden zijn en zie de verschillen en overeenkomsten. Deze vakantie wordt gegarandeerd zeer afwisselend en veelzijdig! Wat een avontuur!